dimarts, 4 d’octubre del 2016

VIVIM EN EL MÓN DE MATRIX?

Vivim en el món de Matrix?






1r bloc: Dades.                                                                            Pau Pardo Pérez 1r Batxillerat E
Títol de l'article: Elon Musk cree que todos vivimos en una simulacion.  
Autor/a: York Perry
Data: 2 de juny de 2016
Font: FayerWayer
2n bloc: Resum de l'article. D'unes 150-200 paraules.
La notícia que he triat tracte sobre les declaracions de Elon Musk, un inventor, físic i empresari sud-africà mes conegut per ser un dels fundadors de PayPal, Tesla Motors y SpaceX que s'ha convertit en referent durant els últims anys pels avenços dels seus ambiciosos projectes tecnològics entre ells destaca la seva aposta per enviar mes de un milió de persones al planeta vermell abans de morir, la noticia exposa les paraules de Musk en una de les seves intervencions en la Code Conference 2016, la cita es va dur en clau de preguntes i respostes on el físic va ser interpel·lat per un dels assistent al final de la conferencia, "s'ha preguntat mai la hipòtesis de que una civilització anys lluny tecnològicament parlant que fos capaç de simular una realitat tant perfecte que no poguéssim distingir la realitat de la simulació, es mes es, podria ser que fóssim part d'aquesta simulació?" aquest pensament no es nou en realitat ja va ser postulat per el filòsof Nick Bostrom en 2003. La idea és molt simple, tard o d'hora una civilització com la nostra arriba a un punt tal de desenvolupament tecnològic on pot realitzar una simulació tan perfecta de la realitat que és indistingible de la realitat mateixa. Si pot realitzar una, per lògica pot realitzar moltes. Això implica, que per cada realitat, hi ha la possibilitat de moltes simulacions, el que implica que és molt més probable que visquem en una simulació que en una realitat, d'altre banda Elon Musk responia de manera concisa i directe a la pregunta de l’assistien "hi ha una possibilitat entre un bilió de que no estiguem vivint en una simulació" tal i com planteja el film The Matrix, que es real? de quina manera definiries real? si et refereixes a lo que pots sentir, tocar, olorar saborejar i veure lo real podria ser señals electriques interpertades per el teu cervell.


3r bloc:  Anàlisi de l'article. Heu de valorar la qualitat de l'article o vídeo, tant des del punt de vista del contingut com des del punt de vista formal. En podeu destacar punts forts i punts febles. També podeu tractar d'establir relacions amb altres coneixements que tingueu. Finalment, hi heu d'incloure la vostra opinió personal.
Trobo que aquesta noticia tot i que m’apassiona la hipotecis de simulació, crec que es una mica pobre i no tracte en profunditat ni las declaracions de Elon Musk ni el plantejament filosòfic nomes es para a desglossar la resposta i relacionar-la amb la pel·lícula dels germans Wachowski a mes a mes cal destacar que en el article posa en boca de Elon Musk aquesta frase: "de ser aquesta realitat certa, llavors és probable que el món tal com el coneixem estigui a prop de la seva fi" quan la en la breu intervenció no menciona en cap cas una fi del mon ni cap mena de afirmació com aquesta, d'altre banda el contingut em fascina, l’abordatge i la divulgació científica d'aquest tema es un dels seus punts forts tot i que la brevetat del qual m'ha semblat insuficient. la afirmació de un univers simulat podria respondre parcialment les prguntes fonamentals de la física moderna, el causant del big bang normalment confós com una gran explosió i no com realment es teoritza una expansió on l'univers estava comprimit gairabé en la mida d'un àtom o que la matèria que va ser creada del no res donaria una solució factible a perquè les lleis de la física de newton son tant perfectes i tant senzilles de plasmar, les teoria de Higgs on la matèria sembla que siguin etèries i física a la vagada o l'experiment de les dos reixetes on s'exposa que la matèria es comporta com una ona o com una partícula depenen de s'hi ha un observador exactament com en un videojoc procedural "si algun fenomen succeeix mai podem prova si ha passat o no, excepte si ha estat observat per un subjecte" en definitiva l'univers simulat podria donar resposta a molts dels succesos quàntics on les lleis físiques fallen i res sembla tenir sentit.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada