http://www.quo.es/ciencia/un-dispositivo-que-imita-al-cerebro-humano
DADES DE LA NOTÍCIA:
Títol: "UN DISPOSITIVO QUE IMITA EL CELEBRO HUMANO"
Autor: Enginyers de la Universitat de Massachusetts Amherst.
Font: QUO - http://www.quo.es/ciencia/un-dispositivo-que-imita-al-cerebro-humano
RESUM: Aquesta notícia tracta d'informar-nos sobre el nou invent del nanodiapositiu creat pel J.Joshua Yang i el Qiangfei Xia. Aquest dispositiu pretén aconseguir una combinació de memoria i resistència. Hi ha un corrent aplicat que fa que els interruptors de resistència elèctrica s'alterin segons la seva pròpia resistència. Aquests dispositius actuen com el cervell, ja que també són capaços d'emmagatzemar i processar diferent informació. A més, aquest nanodiapositiu té unes característiques que cap altre circuit integrat convencional pot superar. Aquest dispositiu ha causat un gran avenç en el món dels ordinadors. Ja que és capaç d'imitar la sinapsi que es produeix en el nostre cervell, el punt de connexió entre les nostres neurones.
L'equip que ha creat aquest aparell ha publicat la notícia al Nature Materials. En aquest article que van escriure ens diuen que si no fos pels memristors la computació neuromòrfica no hagués estat possible. Ja que aquest memristors són capaços d'imitar el nostre cervell tant les funcions biològiques de la sinapsi com les neurones. A més aquest, proporciona avantatges tan d'energia com de mida. Aquest treball ha obert noves portes al hardware de la computació neuromòrfica.
ANÀLISIS: És un article científic divulgatiu general, amb paraules tècniques però prou entenedores. Està ben estructurat i explicat. Tot i que trobo que hauria de parlar més de com han aconseguit arribar a crear aquest dispositiu i no tant de com imita al cervell.
És un avenç molt important pel món de la informàtica i tecnologia però considero que per la societat no és un bon avenç. Tal com estem ara ja ens aprofitem i utilitzem molt les tecnologies d'una manera bona i també dolenta. Considero que imitin el nostre cervell no és una bona idea perquè llavors ja no pensarem ni ens esforçarem per fer res.
Maria Foraster - 1r Batx D
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada