diumenge, 2 d’octubre del 2016

LA CIÈNCIA DE L'ESPORT



ARMAND BARNILS

BLOG 1
Titol: Sin límites
Autor: Esteve Giralt
Data: 25/09/2016
Font: La Vanguardia
Enllaç: http://www.lavanguardia.com/vida/20160925/41552846560/ciencia-deporte-maximo-rendimiento-deportistas-elite.html



BLOG 2
En aquest article es planteja la possibilitat de millorar les marques esportives amb l'ajuda de diverses disciplines científiques, com ara la biomecànica, la fisiologia, la tecnologia o la nutrició.
A partir de l'exemple d'un atleta català que ha recorregut 321km en 3 dies, nomes dormint un total de 4 hores, en 78 hores i 21 minuts i superant un desnivell de 18.000 metres, l'autor de l'article parla amb diversos científics que afirmen que el coneixement multidisciplinari serveix per millorar el rendiment dels atletes i aconseguir records fins fa poc inimaginables.
La nutrició te un paper molt rellevant en les competicions, la cardiologia juntament amb la biomecànica son molt útils per prevenir lesions. Aquesta, amb l'aplicació de les lleis de la mecànica, està tenint un paper fonamental en els centres d'alt rendiment.
Fins ara mai la ciències havien estat tant útils per controlar amb precisió l'activitat d'un atleta, però portar a l'atleta als límits des del principi fa que apareguin altres perills com lesions articulars en esportistes de 35 anys que abans només es trobaves en persones de 70.
Tots el científics creuen que la tendència es a millorar, encara que no sigui molt destacable, el rendiment de les futures generacions i afirmen que aquestes estaran més ben preparades genèticament per a la pràctica de l'esport.



BLOG 3
Es un article complert ja que parla de diferents disciplines i mètodes per ajudar als esportistes a millorar les seves marques. Fa servir un llenguatge comprensible. Crec que un punt fort de l'article és posar un exemple ja que capta molt més l'atenció del lector. Llegint aquest article m'ha fet pensar el els castellers ja que any rere any han fet servir diverses disciplines científiques per posar-se al límit físic i psicològic i fer castells cada vegada més alts.

L'article m'ha semblat interesant ja que jo faig molt d'esport i crec que a partir d'ara m’ajudarà en el futur i a ser conscient de la relació de la ciència amb l'esport.

Mercè Portabella, 1r Batxillerat C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada