diumenge, 2 d’octubre del 2016

Galàxies ultradifuses


Data: 
22-09-2016

Font: la Vanguardia

Autor de l'article: Josep Maria Solanes
Enllaç: http://www.lavanguardia.com/encatala/20160922/41483171048/el-misteri-de-les-galaxies-fantasma.html




Aquest article l'he trobat a La Vanguardia i em va semblar interessant per desenvolupar el meu anàlisi de text. Es tracta d'un article on donen a conèixer una nova galàxia que a través d'un telescopi espacial han anat observant diverses coses que afirmen que és una galàxia "fantasma".  La seva data de publicació ha sigut 
aquest dijous 22 de Setembre del 2016.
El títol original és el següent: El misteri de les galàxies fantasma.

El univers és més misteriós del que nosaltres podem arribar a imaginar, 
avui en dia, Com bé diu en l'article, cada element que es veu a la imatge és una galàxia amb milers d'estrelles.  A través del telescopi espacial Hubble han pogut mostrar una part del cúmul de Coma que conté unes mil galàxies visibles i una quantitat semblant de galàxies ultradifuses.
A la part superior de la imatge podem observar una galàxia espiral(en blau), és a dir, una galàxia d'on neixen moltes estrelles noves i en forma dispersa podem trobar les galàxies el.líptiques d'on hi apareixen estrelles més velles.
L'astrofísic Pieter Van Dokkum va trobar una galàxia gran però poc lluminosa a la qual va anomenar Dragonfly 44 molt propera. Aquesta galàxia era informació nova de la qual no s'havia estret mai.
Van Drokkum un 
25 d'agost va voler fer la seva investigació sobre aquesta galàxia. A partir d'un dels telescopis més grans del món va poder observar que Dragonfly 44 està formada la major part per matèria fosca. És una galàxia difícil de detectar, tot i que més endavant al principi s'hi van trobar 46 més i posteriorment unes mil més.

La Via Làctia és una galàxia activa, que a diferència de la  Dragonfly 44 les estrelles passen per un procés de naixement, fulgor i mort, provocant nous astres, en canvi a les galàxies ultradifuses com Dragonfly no neixen estrelles noves, per tant no formen nous astres.
Segons Van Dokkum, li va costar reconèixer que les imatges de les galàxies ultradifuses eren certes, cosa que finalment gràcies als anàlisis i observacions posteriors va poder confirmar que eren reals.


Opinió personal:
Aquest article ha donat a informar una part important sobre l'univers que fins als darrers anys no s'havia sapigut res. El descobriment d'aquesta galàxia fantasma m'ha fet interessar-me més per la notícia, és a dir, m'ha generat ganes de llegir-ho.
Sincerament és algo important de saber i bastant interessant.
Encara no s'han trobat totes les dades exactes de tot aquest descobriment però gràcies a les investigacions que s'han anat realitzant fins ara es trobarà la informació que necessitem.
Al principi de la notícia m'he quedat pensant al haver llegit que era una galàxia gran però amb poca il.luminació, és algo molt extrany que no s'havia comentat mai per això tambè he seguit llegint l'article.
Molts cops pensem que tot el que està relacionat amb l'univers no és de gaire importància pero realment la té molta.
Descobriments com aquests són bàsics pels nostres coneixements.

Vero Gassó Gil
1r Batxillerat D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada